Műanyag vagy fa nyílászárót válasszak?

ápr 18, 2024 | Ablak, nyílászáró - hasznos információk

Építkezésnél, felújításnál mindig központi szerepet játszik az a kérdés, hogy a nyílászárók alapanyagául fát vagy műanyagot válasszon a tulajdonos. Ez természetesen anyagi szempontból is megfontolandó, azonban számos egyéb tényezőt is érdemes figyelembe vennünk.

Az alábbi rövid összefoglalóban a műanyag és a fa ablakokat hasonlítjuk össze, mely alapján könnyebben el tudják dönteni a tulajdonosok, hogy mi a számukra előnyösebb megoldás.

A műanyag nyílászárók a fával ellentétben ellenállók a napfénnyel szemben és nem korhadnak, nem fakulnak ki. Tisztán tartásuk egyszerű és az áruk is kedvező. Hátrányuk azonban, hogy silányabb minőséggel is találkozhatunk a széles piaci kínálatban.

A fából készült nyílászárók már megjelenésüknél fogva sokak számára megkönnyítik a döntést, hiszen rendkívül esztétikusak. Viszont mivel természetes anyagról van szó, az idő múlásával számolnunk kell a fa állapotának romlásával. Értelemszerűen a fa ablak általában drágább, de karbantartása nagyobb körültekintést is igényel.

Tekintse meg termékeinket és válassza ki az Ön számára ideális fa vagy műanyag nyílászárót, nálunk mindkét fajtából csak minőséget talál!

Hasonló bejegyzések

Miért műanyagból legyen a bejárati ajtó?

Miért műanyagból legyen a bejárati ajtó?

A bejárati ajtó kiválasztása egyeseknek különösen feladhatja a leckét. A gond az, hogy nem tudják eldönteni, hogy milyen anyagból legyen a nyílászáró. Nem véletlen, hogy ennyire nehéz a választás, hiszen sok tényezőt kell figyelembe venni a beszerzés során. A bejárati...

Szeretne minőségi nyílászárókat otthonába?

Tekintse meg nyílászáró kínálatunkat!